Fotograaf Bernadet de Prins
Bernadet De Prins vroeg ons om een site die vooral veel mogelijkheden heeft om haar werk op een visueel aantrekkelijke manier te tonen.
De Speler
Voor het bedrijfsverzamelgebouw De Speler werd een ‘one pager’ ontwikkeld. De diverse gebruikers van het gebouw presenteren zich. De site geeft een makkelijk scrollbaar overzicht van de activiteiten in het gebouw.
Amsterdam Center for Health Communication
Voor de UvA ontwikkelden wij deze website. Het ACHC is onderdeel van de vakgroep Communicatiewetenschappen, en heeft als doel informatie over de onderzoekslijn Gezondheidscommunicatie naar buiten te brengen. De opdrachtgever had specifieke wensen over vormgeving, maar ook over programmatische aanpassingen waardoor informatie over specifieke onderzoeksgebieden automatisch bij elkaar zou staan, en ook de publicaties als links eraan toegevoegd zouden worden. Omdat beeld bij dergelijke abstracte onderwerpen vaak lastig is, werden grafische iconen gemaakt die de bezoeker houvast bieden.

 

Marieke Ploeg, organisatiekunstenaar
Onder deze naam combineert Marieke Ploeg de ruime managementervaring die zij heeft, met haar analytische vermogen als wetenschapper en de open blik als kunstenaar.
De wens van organisatiekunstenaar Marieke Ploeg was om een website te hebben die heel rustig oogt, maar wel een duidelijke eigen signatuur heeft. Marieke is beeldend kunstenaar, met haar werk voor ogen heeft Saskia een ontwerp gemaakt.
Belangrijk in het proces is om over en weer feedback te durven geven. Zo kom je tot een gezamenlijk proces waar een mooi design uit voortkomt. Een website blijft een technisch wonder en niet alles is altijd mogelijk wat we bedenken. Robert kan goed inschatten of de wensen haalbaar zijn en vaak vindt hij dan toch een oplossing waardoor het lijkt alsof hij kan toveren.
Websites sociaal makelorganisaties Me’kaar, Welzaam en Vooruit
Me’kaar, Vooruit en Welzaam zijn netwerkorganisaties die buurtbewoners met elkaar verbinden. Iedereen in de buurt doet er toe. Door kwaliteiten van mensen te benutten, kunnen buurten een hechtere sfeer krijgen. De buurt wordt veiliger, mensen helpen elkaar en hebben plezier met elkaar. We zijn allemaal verantwoordelijk om het welzijn voor onszelf en in onze buurten te versterken, sociaal makelorganisaties stimuleren dit proces.Nikkie Sicking en Saskia Koster maakten een ontwerp voor de drie nieuwe organisatiesdie voort zijn gekomen uit welzijnsorganisatie Portes. Zij zochten daar webbouwers Jessica Panhuijsen en Robert Loeber bij. Uit deze samenwerking is Canvas van Glasontwerpers geboren. Een samenwerkingsverband waar zo nu en dan ook andere creatieven aanhaken.

Jannie Vermeulen, loopbaancoach
Jannie Vermeulen werkt als zelfstandig levensloopbaanprofessional. Zij begeleid op methodische wijze mensen met levensloop- en/of loopbaanvragen. Onder meer door hun persoonlijke (loopbaan) waarden, bekwaamheden en drijfveren in kaart te brengen. Het doel is een passend, aantrekkelijk en duurzaam vervolg van de levensloop en loopbaan van haar cliënten.Het maken van een website roept direct de vraag op waarom we doen we wat we doen?
Als zelfstandige is het van belang om van daaruit je meerwaarde voor klanten te bepalen. Als je dat helder hebt, weet in welke behoefte jij voorziet, wordt het makkelijker om ook te bedenken welke inhoud en uitstraling jouw website moet hebben.

Mede door de ontwikkeling van de website van Jannie Vermeulen hebben Nikkie Sicking en Saskia Koster een training “Website maken” ontwikkelt.

Vrouwenkoor Mixed Voices
Het vrouwenkoor Mixed Voices uit Rotterdam wilde een website die handig is in het onderhoud, met een rustige uitstraling, weinig toeters en bellen, de kleur groen moest er prominent in voorkomen en er was de wens om een geavanceerde agenda op de homepage te hebben.Om het groen nuances mee te geven hebben Robert en Saskia de achtergrond half transparant gemaakt, zo kan er op elke pagina een andere achtergrondfoto door het groen schemeren. Saskia gaf een korte training zodat de dames zelf hun content kunnen beheren. Robert implementeerde een agenda waarbij extra content en een plattegrond te zien is, zodat gasten snel kunnen vinden waar het komende optreden te zien is.
Clown Watje
Watje clownt op feesten, festivals en op straat. Watje ziet & speelt Watje wilt!Overduidelijk is dat Clown Watje niet een doorsnee website moest hebben. Watje zet namelijk jouw wereldbeeld op z’n kop en laat je de andere kant van het verhaal zien.

Saskia Koster heeft samen met Watje het juiste beeldconcept ontwikkeld. Een van de tools die Saskia daarvoor gebruikt is om de opdrachtgever een moodboard te laten maken. Hierdoor worden wensen, kleuren en stijl zichtbaar.

Met deze input is een website gebouwd waar verrassing voorop staat.

Site voor animatiefilm ‘The Boundaries of the World’
Een animatiefilm van 23 minuten, met een productietijd van anderhalf jaar verdient een gelijkwaardige website. Stills uit de film werden gebruikt als achtergrond en als collage. De trailer van de film opent tegen de achtergrond van de immense Toren van Babel, het centrale thema van de film. Vervolgens klikt de bezoeker naar het ‘making of’ gedeelte, dat een kijkje gunt in het complexe productieproces. De site is ook geschikt om op tablets te bekijken. Wordt de tablet in ‘portrait’ gehouden, dan verschijnt een passende achtergrond die ook portrait is, waardoor de gigantische toren ook in verticale zin gigantisch blijft.